Hizmetler / Tedaviler

Gülüş Tasarımı : Estetik Diş Hekimliği

Günümüzde herkes mükemmel bir gülümsemeye ve genç bir görünüme sahip olmak ister. Gelişen teknoloji sayesinde son yıllar da daha fazla insan düzgün, lekesiz ve kırıkları olamayan dişlere ilgi duymaya başlamıştır. Estetik Diş hekimliği; Diş ve diş etleri üzerine yapılan çeşitli uygulamalar ile estetik görüntü, konuşma bozuklukları ve kaybedilmiş fonksiyonların iyileştirilmesidir. Geçmişte çok fazla seçenek yokken günümüzde artan yöntemler ve teknoloji sayesinde orijinali kadar güçlü ve renk değişimlerine dirençli dişlere sahip olmak çok kolay. Eğer kusursuz gülüşlere sahip olmak, dişlerdeki bozuklukları düzeltmek istiyorsanız Gülüşünüzü hekiminize sigortalatırın  . Estetik Diş hekimliğinde; Estetik Dolgular, Diş Beyazlatma, Porselen Laminalar,Metalsiz Kaplamalar (zirkonyum – emprees), Diş eti estetiği gibi yöntemler kullanılmaktadır.  

Estetik Diş Hekimliği

İmplantoloji  (Diş Ekme )

Doğal dişlerin herhangi bir nedenle kaybedilmesi sonucunda kaybedilen fonksiyonların ve estetik görüntüyü tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş köküne İmplant denir. İmplant günümüzde doğal dişlere en yakın alternatiftir. Geleneksel olarak uygulanan köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken doğal bir görünümü de beraberinde getirir.İmplantat, implante, vida diş, çakma diş ve vidalı diş isimleriyle de bilinir. Günümüzde en popüler olan implant tipi 'vida' şekilli olanlardır. İmplant tedavisi Hastanın yaşam kalitesini artıran bir yöntemdir. En büyük avantajı sağlıklı olan komşu doğal dişte kesim işleminin yapılmaması ve özellikle alt çenede hiç yerinden oynamaması hastalara sunmuş olduğu en iyi avantajdır. İmplant steril ortamlarda cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirildikten sonra 3-6 ay bekleme süresi içinde  implant çene kemiğine tamamen tutunur. En son aşama olarak üzerine ölçü alınıp kaplama yapılır ve yerleştirilir. Hastalara impilant uygulamasının yapılabilmesi için öncelikle kemik yapısının uygun olması ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Bunların olmadığı durumlarda ilave kemik cerrahisi uygulamaları ile de sağlıklı ve başarılı bir implant tedavisi uygulamak mümkündür.

implant

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; ağız, çene ve yüz bölgelerindeki yumuşak ve sert dokuların konjenital (doğumsal) ve kazanılmış (edinsel) hastalıkları ile enfeksizyöz, travmatik ve her türlü patolojik nedenlerin yol açtığı estetik, fonksiyonel ve fonetik sorunların medikal ve cerrahi tedavisini gerçekleştiren tıbbi bir uğraş alanıdır. Çene cerrahi operasyonlarının başında; Yirmilik yaş dişinin çekilmesi, Apse ve Kist operasyonları, Diş çekimi ve İmplant gelmektedir. Birçok ağız içi cerrahi işlemin yapılmasında lokal anestezi (sınırlı uyuşturma) yeterli olmaktadır. Bunun yanında ağız, çene ve yüz bölgelerinin kapsamlı cerrahi girişimleri için genel anestezi uygulaması gerekmektedir. Ayrıca dental fobi, bulantı refleksi ve çocuk hastalar ile fiziksel ve zihinsel engellerden dolayı lokal anestezi altında tedavi edilemeyen hastalara genel anestezi ya da sedasyon altında müdahale yapılması gerekebilmektedir.

Ağız ve Diş Çene Cerrahisi

Diş Beyazlatma

Dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir. Günümüz toplumunda görselliğin önem kazanması kişilerin diş görünüşlerine önem vermesi ihtiyacını artırmıştır. Dişlerimiz neden beyazlığını kaybeder? Bunların başında; Yapısal bozukluklar, çocukken ve anne karnında kullanılan antibiyotikler, yediklerimiz ve içtiklerimiz (sigara, çay ve kahve gibi boyayıcı alanlar) ve içilen sulardaki flor miktarı  etkileyen en önemli sebeplerdir. Dişlerde iç ve dış olarak iki çeşit renkleme şekli görülür. İç renklenme dişin içine nüfuz etmiş fırlama yöntemi ile giderilmeyen bir sorunken dış renklenme daha çok yiyecek ve içeceklerin sebep olduğu renklenme türüdür. Beyazlatma işlemi iki şekilde uygulanır. Ofis ortamında yapılan Power Blaeching beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemi ve Evde diş beyazlatma (Home Bleaching) olarak bilinen ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir.

Diş Beyazlatma

Periodontoloji

Dişlerimiz çene kemiklerinde, kemiğin alveoler çıkıntı denilen bölümünün içine gömülüdürler. Ancak dişler kemiğe direkt olarak bağlanmazlar. Alveol kemiği ile dişin kök yüzeyi arasında, liflerden oluşan fibroelastik bir doku vardır. Bu doku “periodontal ligament” adını alır ve otomobillerdeki amortisör gibi işlev görerek, dişler üzerine gelen fonksiyonel kuvvetlerin çene kemiklerine yumuşatılarak iletilmesini sağlar. Bu yapıların üzerini dişeti ve ağız mukozası örter.Dişleri çevreleyen tüm bu dokular “periodontal dokular” olarak adlandırılır.

Periodontoloji;Dişlerin çene kemikleri içerisinde tutunmasını sağlayan yapıları inceleyen, iltihabi hastalıkları ve bunların tedavisi ile ilgilenen bir diş hekimliği dalıdır. Sağlıklı dişeti açık pembe renkli, portakal kabuğu görünümlüdür ve dişi sıkıca sarar. Ağızda çürük olmasa bile, diş eti sağlığının kötü durumda olması ilerleyen dönemlerde dişin kaybına neden olabilir.

Periodantal Diş Tedavisi

Protez

Yaralanma, çürüme veya diğer ağız sağlığı sorunları diş kaybına neden olabilir. Protez diş  bu nedenle kaybedilen dişlerin yerine yapılan fonksiyonel ve estetik olarak sağlıklı dişlerle aynı görevi görecek dişlere verilen addır. Protezde hastanın kaybolan fonksiyonları ve bozulan konuşmasının da düzenlenmesi ve estetik görünümünün daha iyi olması amaçlanmaktadır. Protez çeşitleri Sabit (Kron-Köprü),Hareketli (Bölümlü –Tam) ve İmplant üstü  (sabit ve hareketli )olarak üçe ayrılmaktadır. Protezleriniz gülüşünüzü güzelleştireceği gibi yüzünüzün ve profilinizin daha dolu olmasını da sağlar. Protezler yanak ve dudakları destekleyerek yüzün büzülmesi sonucu oluşan kırışıklıkları azaltacak ve daha iyi görünmenizi sağlayacaktır.

Protez Diş